Baby adventskalender

Opzoek naar een origineel cadeau voor een zwangere vriendin, (schoon-) zus of collega?  Verras de toekomstige ouders dan met deze leuke Baby adventskalender!

Ik heb deze gemaakt voor mijn broer en schoonzus met in de fotolijstjes allemaal leuke foto`s van mijn neefje (hun zoontje) erin.

Wanneer ze het aantal weken zwanger zijn dat op de adventskalender staat mogen ze het vakje open maken waar een heerlijk snoepje in zit en daar achter de leuke foto van

de toekomstige grote broer!

(Ik had bijvoorbeeld foto`s van mijn neefje met: – Een bal in zijn handen met de tekst ‘Als grote broer leer ik jou ook voetballen als jij wat groter bent!’

– Waarop mijn neefje mijn zoontje een kusje gaf met de tekst: ‘Ik ben al goed aan het oefenen voor lieve grote broer!’

Zo kun je allemaal leuke foto`s toevoegen naar eigen invulling.

Stap 1: Koop een fotolijst met verschillende vakken, Tip: als je er snoepjes in wil plakken let dan op dat het frame hoger is net als bij mij.

Stap 2: Plak in de hoeken van de lijstjes stoelpoot viltjes zodat je hierop later de luikjes op kunt plakken. (Natuurlijk kun je hiervoor ook iets anders gebruiken) 

Stap 3: Knip of snij blauwe en/of roze karton rechthoeken (of in de vorm van het fotolijstje). Tip: heb je geen karton kun je ook papier op een kartonnen doos plakken, zie foto 3.

Stap 4: Snij luikjes in het blauwe en/of roze karton. Let goed op hoe deze open moet!

Stap 5: Schrijf de aantal weken op de luikjes.

Stap 6: Wanneer je lijstjes hebt met een hoger frame kun je er wat lekkers inplakken, ik had een hartjes chocolade en rozijntjes erin geplakt.

Stap 7: Maak allemaal leuke foto`s voor in de fotolijstjes en stop deze erin. (Als je er een leuke tekst bij wil kun je deze bijvoorbeeld bewerken in een foto collagemaker app)

Stap 8: De leukste stap!! Verras je zwangere vriendin, (schoon-) zus of collega!

Ik had er nog een grabbeldoos bij gedaan met allemaal kleine cadeautjes waaruit ze een cadeautje mochten grabbelen als ze een vakje open hadden gemaakt!

Bron: http://tips4kidz.nl

Plaats een reactie