Lekkere kuikentjes

Lekkere kuikentjes maken?

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • wortel
  • zwarte olijven of vloeibare chocolade of rozijnen
  • mayonaise
  • (geiten)yoghurt
  • sla (als decoratie)

Bereidingswijze

Breng water aan de kook in een pan. Zodra het kookt leg je de eieren voorzichtig in de pan en laat je ze 10 minuten koken. Giet het water af en laat de eieren ‘schrikken’ onder de koude kraan. Laat ze even afkoelen en verwijder dan voorzichtig de eierschalen. Op ongeveer tweederde van het ei snijd je de kop eraf. Neem een scherp mes, zodat het ei heel blijft. Met een klein lepeltje lepel je de eidooiers eruit. De eidooiers doe je in een kom.

Voeg ongeveer een eetlepel (goede) mayonaise toe, een scheutje (geiten)yoghurt. Het is de bedoeling dat de substantie stevig is, maar ook smeuïg. Vind je het niet smeuïg genoeg, voeg dan nog een klein beetje yoghurt toe. Breng het mengsel op smaak met een klein beetje zout. Als je een speciale spuitzak hebt gebruik je die, anders kun je een stevig plastic zakje als spuitzak gebruiken. Vul de spuitzak met het eiermengsel. Knip bij een plastic zak het hoekje eraf. Garneer een bord met wat blaadjes sla en zet het onderste deel van de eieren erop. Vul ze met het eiermengsel en zet dan de ‘hoedjes’ erop. Van stukjes wortel maak je de bekjes en van zwarte olijven, vloeibare chocolade of een stukje rozijn de oogjes, . Het is even een gepriegel, maar als het klaar is heb je ook echt iets leuks! Extra peterselie en bieslook erbij is altijd lekker.

De eieren vallen gemakkelijk om, voor het maken van de foto heb ik daarom stukjes wortel achter de eitjes gelegd. Je kunt ook de onderkant afsnijden, of ze bijvoorbeeld op een ‘slaatje’ zetten. In een eierdopje kan ook!

Smakelijk eten!

Plaats een reactie