Paasbroodjes

FavoriteLoading Favoriet

Ingredienten:

450 gr. tarwebloem + ’n beetje extra

40 gr. verse gist

50 gr. zachte roomboter

200 ml. lauwe melk

½ theel. Zout

1 ei

olijfolie

Verbrokkel in een kom de verse gist en roer het met de lauwe melk tot een glad mengsel. Zeef de bloem boven het gistmengsel en voeg er ook het zout en de boter aan toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

Vet een kom in met wat olijfolie en leg er het brooddeeg in, dek het af met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 230C.

Gebruik de extra bloem om het werkvlak te bestuiven. Kneed het deeg nogmaals, verdeel het deeg in 8 stukken

maak 8 mooie bollen en snij aan de bovenkant 2 oortjes in het bolletje en voorin 2 gaatjes voor de oogjes

Leg de konijntjes op een bedekte bakplaat. Laat de brood figuren afgedekt nog 30 minuten rijzen.

Klop het ei los en bestrijk de figuren hiermee. Bak de broodjes in 10 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.

En dan smullen maar!!

Plaats een reactie